Jak skladovat potraviny beze strachu?
Každý se někdy snažil vypudit potravinové moly, myši nebo jiné škůdce ze své spíže nebo kuchyně. Je to boj na opravdu dlouho, mnohdy měsíce, protože škůdci jsou většinou odolní prevíti, kteří se jen tak svého ráje plného dobrých věcí nevzdají. Musíte tak často zakročit i mnohem ráznějšími prostředky. Častokrát si ale při těchto chvílích uvědomíte, jak nesvědomitě a špatně jste vlastně všechny ty potraviny skladovali – de facto tam mohl nalézt kterýkoliv brouk. Dříve se všechno zavíralo do dóz a do lahví a zavařovaček a dalších uzavíratelných nádob, protože pokud by se tam objevil nějaký ten škůdce, mohla by zemřít hladem celá rodina. My jsme se ale o své zásoby tak trošku odnaučili starat, protože to už není potřeba. Obchodní domy mají otevřené neustále a zboží překypuje regály, tedy alespoň zatím.
Možná ale někdy přijde doba, kdy si budete chtít nakoupit do zásoby. Proto je nutné, abyste vše předělali do svých nádob a dóz. Ale ne všichni mají tak velkou síň, aby do ní dali všechny ty sklenice. Proto jsou pro vás naprosto úžasným řešením uzavíratelné zip sáčky, které můžete používat klidně do aleluja, díky zipu je můžete zavírat i otevírat velice lehce bez potřeby páčit víčko nožem či vidličkou a ještě k tomu ušetříte místo a hlavně kila. Potraviny dáte do sáčku a pomocí chytrého triku s horkou http://www.psychoprofi.cz/tatjana-horka-psychiatr.html a studenou vodou pak můžete obsah sáčku zbavit jakéhokoliv vzduchu a budete mít vlastnoručně zakonzervované potraviny.
Navíc si takových sáčků můžete koupit do zásoby klidně více, v případě, že by se vám něco rozbilo nebo že by se snad objevila doba, kdy bude opravdu třeba skladovat potraviny. A více či méně takto můžete skladovat všechno, od masa až po oříšky. A máte jistotu, že se vám tam žádný škůdce jen tak nedostane, většina totiž nesnáší plast a vyhýbá se mu. A takový brouk si s ním ani neporadí.